Op het vuur: Slaatje Leterme

8 08 2008

Voor wie de laatste jaren op Mars vertoefde: onze premier (allez, nu toch nog) heeft iets met geiten. Een feit waar de Geert Hoste’s van deze wereld al veel te veel flauwe moppen over hebben getapt. Dus dacht ik: “Die mens kan wel een hart onder de riem gebruiken, waarom noem ik eens geen gerechtje naar hem?”. En laat dat moment nu net samenvallen met het terugvinden van een lekkere rol geitenkaas.

Dit is het resultaat: een slaatje met waterkers (lekker Vlaamsch, niet?) en geitenkaas. De balsamico geeft het allemaal een zuiderse toets en het ei ligt er heerlijk op te druipen. Meneer Leterme, misschien vindt u hierin 5 minuten politieke moed lekker eten.

Recept:

Nodig voor 2 porties goed bestuur: busseltje verse waterkers, 2 tomaten, 2 plakjes lekkere gerookte ham, 4 boterhammen om te toasten, geitenkaas en 2 kakelverse eieren.

Was de waterkers en snij de harde stelen af. Snij de tomaten in blokjes en meng ze met een lepel zonnebloemolie onder de waterkers. Rooster de ham onder de grill tot die lekker knapperig wordt. Schik de waterkers op een bord, leg er een plakje van de geroosterde ham op en schik daarop twee toastjes met daartussen enkele plakjes geitenkaas. Grill de geitenkaas ook gerust effe mee, dat is gewoon lekker. Op de bovenste toast kan je nog een gepocheerd ei kwijt. Een tip om handig eieren te pocheren: leg een stukje plasticfolie in een koffietas en giet daar je rauwe ei in. Vouw het pakketje dicht en gooi het zo vier minuutjes in kokend water. Daarna kan je het eitjes makkelijk uit de verpakking halen. Geen gedoe dus met kapotte en mislukte eieren! Het bord kan je afwerken met wat balsamico. En het kan niet moeilijk zijn om dat mooier te doen dan ik deed…

Is getekend: The Clumsy Chef

Acties

Information

3 responses

8 08 2008
affodil

Ge zoudt een mens nog goesting doen krijgen in politiek! Ik geloof dat ik ook nog een rol geitenkaas liggen heb. Hopelijk dateert hij niet van de verkiezingen…

10 08 2008
lentesneeuw

Ik heb de tip van het gepocheerde ei in folie doorgegeven aan ons moeder. De 66-jarige (en natuurlijk allerbeste) hobbykokkin trok de wenkbrauwen blij en verwonderd op. Je leert elke dag nog bij! :o)

12 08 2008
-JC-

goeie tip van dat pocheren! Enne, lekker receptje wel geloof ik, ga het proberen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: