Op het vuur: Wrap it up, baby!

30 07 2008

Voor wie het nog niet raden kon, The Clumsy Chef is een hippe vogel. Oh jawel, ik ben het type dat zonder verpinken in afgesleten jeans en marcelleke met een overmaatse pilotenbril tegen z’n tronie op een terrasje zit. Yeah baby!

Enfin, dat ik er op zo’n momenten uitzie als een light-versie van Onslow uit Keeping up appearances (we spelen trouwens beiden folkmuziek, Onslow en ik. Hip hé…) doet de hipheidsfactor echter stevig dalen. Richting lichtjes marginaal misschien. Maar dat vinden we niet erg. Want zijn we niet hip, we kunnen wel hip koken! En daarom gooien we het eens in de wraps. Het moeten niet altijd keiremelkstampers zijn.

Voor wie geen flauw idee heeft over wat we het hier hebben: een wrap is een soort opgerolde pannenkoek die je vult met iets. De pannenkoek in kwestie is een tortilla die je in een koekenpan eventjes bakt en dan vult en oprolt. Met wat? Met dit bijvoorbeeld! We vonden deze gerechtjes in een boekje vol wraps, maar hebben er naar goede gewoonte weer ons eigen ding mee gedaan. Heb je nog ideetjes? Laat het ons weten!

Voor de goede orde: dit hebben we gemaakt voor drie personen. De hoeveelheden voelt een beetje mens wel aan.

Wrap met gerookte zalm en spinazie

De eerste wrap was er eentje van het koude type. Je mengt ricotta, wat citroensap, dille en flink wat peper en smeert dat als smeerkaas over je tortilla. Leg er wat gerookte zalm en geblancheerde spinazie (let erop dat ie goed is uitgelekt) op en je kan rollen en smullen!

Wrap met kip curry en champignons

Met onze excuses voor de mindere foto’s, maar er is echt wel kip aan te pas gekomen hoor… Snij een tiental champignongs (ja, ik zet deze schrijfwijze door… West-Vlaming, quoi?) heel fijn en bak ze in een pan. Leg de champignongs opzij en snij een kipfilet in blokjes en bak ze aan in een pan samen met een gesnipperd sjalotje. Giet er een stevige geut room bij en kruid met currypoeder (of currykruiden als je dat hebt. Wat me eraan doet denken dat ik hier dringend eens een receptje voor goede curry moet bijzetten). Doe er de champigngons bij en laat nog even verder sudderen. Draai het mengsel in een tortilla samen met wat fijngesneden ijsbergsla en that’s it!

Quesadilla met champignons

Je kunt natuurlijk nog veel meer aanvangen met die pannenkoeken. In dit geval leg je er twee op elkaar (niet gebakken in de pan) met iets tussen. Het ‘iets’ hier is een kaassaus en gebakken champignongs. Snij wat champignongs in schijfjes en bak ze in een pan. Maak je saus door in een pan wat boter te smelten en er een lepel bloem door te roeren. Roer dat goed door elkaar tot je een gladde massa krijgt. Leng die nu aan met wat melk en laat die, terwijl je roert opwarmen. Als alles goed gaat, heb je nu een eenvoudige witte saus. Gooi er een handvol kaas bij, kruid met peper, zout en muskaatnoot. Dit is je saus, smeer er een tortilla mee in, leg er je champignongs op en strooi er wat fijngesneden peterselie over. Leg er een tweede tortilla op en zet het geheel een vijf à tien minuutjes in een voorverwarmde oven van 200 graden. De boel is klaar als je tortilla beginnen te kleuren. Snij in stukken als een pizza en je hebt weer een lekkere hap.

Is getekend: The Clumsy Chef
Advertenties

Acties

Information

10 responses

30 07 2008
kim

champignongs?
De dikke Van Dale vermeldt nog steeds – ik heb het voor de veiligheid nog eens extra gecheckt (een mens als ik twijfelt constant) – champignons als meervoud. Zonder die tweede, vreemde G.
Ik vergeef het u omdat die wraps me echt wel deden watertanden.

30 07 2008
The Clumsy Chef

De dikke is dan ook geen West-Vlaming (of Westvlaming? Of Westelijke Vlaming? Of Net-ten-noorden-van-Frans-Vlaanderen-ding?…)

30 07 2008
Carolien

Mmm, ik ben dol op wraps. ‘k Ga één van deze receptjes zeker eens uitproberen.

31 07 2008
lentesneeuw

Maak er mij maar eens chicken fajitas mee! Mjaaaam!

31 07 2008
annava

Geweldig dat ik deze hippe kok ontdekt heb! Ik vind u vergelijking met die Onslow veel belovend:)
Wraps, ik hou er van. Als ik de volgende keer niet weet wat ik moet koken, dan kom ik hier wat ideeën opdoen! Het ziet er geweldig uit.
Jieha

1 08 2008
affodil

Pittig kippenstoofpotje maken (maar met weinig saus), warme wrap insmeren met wat zure room, wat guacamole er bovenop (of omgekeerd, so what), wat icebergsla erop, schep uit stoofpotje er bij, dichtklappen en smossen maar!

1 08 2008
annava

Ik probeerde hier al eens te reageren maar blijkbaar lukte het toen niet.
Nog eens een test test
(voor ik heel mijn uitleg opnieuw voor niets tip :))

1 08 2008
annava

Alright!
Wat ik wou zeggen:
Een Onslow look-a-like klinkt al veel belovend
en die wraps al helemaal!
Ik kom hier zeker nog terug, en moest je er niets op tegen hebben plaats ik je zelfs in mijn blogroll. Dan kan iedereen meegenieten van je geweldige recepten.
Roep maar als je er problemen mee hebt!

3 08 2008
anenjacob

Klinkt inderdaad heerlijk. Wij gebruiken tortilla´s ook vaak om onze restjes van de vorige dag(en) mee op te eten.

Als echte bourgondiër moet je misschien toch ook Argentinië eens overwegen. Het eten is hier misschien wat vet, maar het vlees zo heerlijk mals!

13 08 2008
zapnimf

Laat me raden : folk op de mandoline en/of de banjo? 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s




%d bloggers liken dit: