Op het vuur: Aardappelsalade met boontjes

24 06 2008

Juli staat in de startblokken en dat wil wat zeggen voor de modale liefhebber van het fijnere voedsel. In het land waar een mislukte aardappeloogst aanleiding gaf tot culturele hoogstandjes (“Voadre, ik goa na Amerika.” “Miljaardenondedju!”) is het niet meer dan normaal, dat naar de oogst aan nieuwe aardappelen reikhalzender wordt uitgekeken dan naar de eerste expliciete lesbische seksscène tussen Angelina Jolie en Jeniffer Aniston…(*)

En nu zijn ze er: de eerste kilo nieuwe patatjes. Vers uit de grond, klein en onschuldig. Hoog tijd om daar iets aan te doen! In de Weekend Knack vonden we een heerlijk recept dat behalve aardappelen, ook die andere seizoenshit in de spotlight gooide: boontjes. In het originele gerecht worden de aardappelen eerst geschild en dan gekookt in water met saffraan. Call me old fashioned, maar nieuwe patatjes schuur je en kook je puur natuur. De saffraan liet ik dus achterwege, maar wees wild en probeer het gerust met! 

 

 Recept:

Nodig voor 2 Vlaamsche oermenschen: nieuwe patatjes, boontjes, tuinbonen, bladpeterselie, dikke geut olijfolie, klein geutje witte wijn azijn, peper, zout

Kook de aardappelen, boontjes en tuinbonen tot ze zacht zijn. Laat afkoelen. Gooi samen met de fijngesneden peterselie, olijfolie en witte wijn azijn. Kruiden met peper en zout. Smakelijk!

Is getekend: The Clumsy Chef
(*) Alle middelen zijn goed om hier wat traffic te genereren…

Acties

Information

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: