Op het vuur: Gebraad à la Clumsy

15 06 2008

Koken met een kookboek is één iets. Zelf een recept uitdokteren is nogal fameus andere koek. Ik waagde me er al eerder aan culinaire experimenten maar die eindigen met de regelmaat van de klok in de vuilbak. U snapt dat het dan ook met enige schrik in het hart was dat ik begon aan dit gerecht. Bovendien kwam er volk over de vloer. Een moedig man had zich akkoord verklaard om aan te schuiven al wist Anthony niet dat hij met probeersels zou geconfronteerd worden… De basis voor dit gerecht was een recept dat ik vond in een Frans kookboek: kalfsvlees gevuld met spinazie. Lekker, maar de laatste dagen aten we al te vaak spinazie. En aangezien de lekker ouderwetse insalata caprese een favoriet is van mij, probeerde ik het eens op deze manier. Ik serveerde dit met gepureerde aardappeltjes en gestoofde andijvie met wat knoflook. Vlaams en Italiaans, broederlijk naast elkaar dus.

 

 

Recept:

Nodig voor 3 moedige proevers: mooi stuk gebraad (ik gebruikte varken maar het kan evengoed met lams- of kalfsvlees), mozarella, tomaat (gepeld en in blokjes gesneden), basilicum, spek, kruiden.

Snij het vlees open zodat je een rechthoekig stuk vlees krijgt. Leg er de mozarella, tomaat en basilicum op, kruid met wat peper, tijm en oregano. Maak nu een mooie rollade van het vlees en draai er ook het spek rond. Bind alles vast en bak het eventjes aan in een pan. Zwier het daarna drie kwartier in de oven (200°C) en je bent klaar. Smakelijk!

Is getekend: The Clumsy Chef
Advertenties

Acties

Information

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s




%d bloggers liken dit: