Op het vuur: spinaziestoemp met worst

12 06 2008

Het wordt door gans Vlaanderen beschouwd als het ultieme voorbeeld van grootmoeders keuken maar ik heb het pas de laatste jaren leren kennen. ‘Stoemp zegt u? Een stoemp op uw bakkes, ja!’. Het concept van gekookte aardappelen gemengd met een groente: never heard of in achterlijk West-Vlaanderen! Of toch wel, maar dan is hutsepot en toch nog iets helemaal anders dankzij de verschillende groentjes én de ganser klompen vlees die erin zwommen. Nee, de echte stoemp leerde ik pas kennen toen Mrs. Teaspoon in mijn leven kwam. En daar ben ik haar nog steeds dankbaar voor. Op een regenachtige dag als vandaag is dit een fantastisch hartelijke maaltijd. Ideaal ook als fond om straks voor de Polen te supporteren. Polska!

 Recept:

Nodig voor een bus hongerige supporters: aardappelen, melk, spinazie, nootmuskaat, boter en zoveel worsten als er monden zijn.

Kook de patatjes, stoof de spinazie, warm de melk wat op en gooi het allemaal samen met wat nootmuskaat en een lepel boter. Mengen, stampen en serveren met een gebakken worst en een lepel gesmolten boter. Gooi er gerust nog maar wat pickles of mosterd naast ook en voel het Vlaamse oergevoel door uw aderen stromen!


Acties

Informatie

One response

3 07 2008
Charlotte Buyck

Hello, toffe website!
Alternatief voor spinaziestoemp op jouw wijze: verse jonge spinazie kopen, goed spoelen en mengen onder de hete puree. Afwerken met een beetje look (best in poeder)…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: