Bezocht: ’t Eetkafee

11 06 2008

Proef de wereld. Zo luidt de slogan van ’t Eetkafee in Heist-op-den-Berg. Van mijn zestien tot mijn twintigste werkte ik hier ieder weekend om mijn zomerse reizen te sponsoren. Misschien ben ik niet geheel objectief en zweept de nostalgie mijn enthousiasme wat op. Maar in ’t Eetkafee zijn de pizza’s op zijn best.

Het eethuisje ziet er zomers uit. Gele muren, Portugese tegeltjes, souveniertjes die klanten meebrachten van hun reizen. Dit restaurantje omarmt de wereld en haar diversiteit in de keuken. Met een beetje geluk staat er wat wereldmuziek te ronken op de achtergrond. De bediening is spontaan en vriendelijk en de witte Zuid-Afrikaanse wijn zeer lekker. Maar genoeg over wat er rond mijn pizza draait, ogen op het bord gericht nu!

Prijs:

Pizza Margherita: € 7

Recept

Nodig voor 1 perfecte deegschijf: pizzadeeg, passata, gemalen mozzarellakaas, enkele zwarte olijven, kappertjes, ui, kruiden (vooral oregano maar er bestaan ook pizzakruiden in een potje)

Het is de eenvoud zelve en toch zelden zo lekker uitgevoerd als waar ik ‘m leerde maken. Het uitgangspunt is simpel: een dunne, krokante bodem (vers bereid), bestreken met een laag passata. Een bescheiden bekleding van verse ui, gemalen mozzarellakaas, kappertjes, olijven en kruiden. Tien minuutjes de oliehete oven in en meteen serveren zodat de kaas nog meerekt als je je tanden zet in een pizzapunt. Perfectie bendaderend!

’t Eetkafee, Bergstraat 2, 2220 Heist-op-den-Berg, 015/24 26 28

Is getekend: Mrs. Teaspoon

Acties

Informatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: